ربات ها هم مدیریت هیجان نیاز دارند

Blog detail
  • 1401/05/12
  • توسط تیم مدیریت محتوای آرتان

ربات ها هم مدیریت هیجان نیاز دارند

در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که آیا ربات های معامله گر هم به مدیریت هیجان نیاز دارند؟

در ادامه مطلب همراه ما باشید تا به طور مفصل این موضوع را بررسی کنیم

حتما خیلی شنیدید که مزیت ربات های تریدر نسبت به انسان این است که دچار هیجان، ترس و طمع نمیشوند و همین موضوع یکی از ویژگی های مثبت آنهاست. اما آیا این موضوع صحت دارد؟

فرض کنید ربات شما به علت اشتباهات وارد ضرر سنگینی شده است و چون ربات های چیزی تحت عنوان احساسات و هیجان ندارند به همان منوال به معاملات خود ادامه میدهد، در حالی که بازار در حال حرکت و ایجاد ساختاری متفاوت و متضاد با استراتژی معاملاتی ربات است. نتیجه این اتفاق ادامه دار شدن معاملات ضررده است که باعث از دست رفتن سرمایه شما میشود!

در نتیحه شما درگیر همان ترس ها، استرس ها و نتایج بد ضرر و زیان میشوید. خیلی وقت ها ممکن است در نتیجه این درگیری این احساسات ربات خود را غیرفعال کنید.

ترید دستی یا ربات فرقی نمیکند! وقتی شما در حال مشاده نابودی دارایی و سرمایه خود بر اثر معاملات ضررده هستید ربات را خاموش میکنید و ترید نمیکنید. ممکن است دیگر جرات فعال کردن ربات را نداشته باشید. یا ممکن است بر اثر معاملات موفق و سودهای خوبی که از بازار گرفتید ریک و حجم معاملات ربات رو افزایش بدهید.

گاهی ربات ها به قدری در کاربر ترس ایجاد میکنند تا کاربر مجبور به توفق و عدم استفاده ربات شود. مثلا رباتی که سودده است، اما ممن است در بعضی از معاملات تا 50 درصد وارد ضرر شده و مجدد به ناحیه سر به سر یا سود برگردد! اما این موضوع برای یک تریدر کار خیلی پر ریسکی است و شخص معامله گر نمیتواند سرمایه زیادی را بصورت بلند مدت در این استراتژی درگیر کند، زیرا که ربات کارایی لازم را نخواهد داشت.

هیجاناتی که ربات ممکن است در اثر ناکارآمد بودن استراتژی یا مدیریت ریسک ایجاد کند ممکن است باعث شود کاربر حجم کمی از پول و سرمایه خود را در آن درگیر کند.

پس هنگام طراحی ربات ها باید به این نکته توجه کرد که معاملات ، منطقی ، کم ریسک و با مدیریت سرمایه باشند چون در نهایت با پول و سرمایه کاربر در حال ترید است و اگر هیجانات زیادی برای کاربر ایجاد کند عملا کارایی لازم رو نخواهد داشت ، هرچند ربات اصلا هیجان را درک نمی کند.

مانند زمانی که شما ماشینی پر درد سر و پر خطر داشته باشید، مسلم است که قطعا به آن به طور کامل اعتماد نمیکنید و از نظر ذهنی نمیتوانید تحمل کنید ربات اینطور ریسک های بزرگی را با سرمایه عزیز شما درگیر کند. از طرفی نکته دیگری که وجود دارد این است که ترید در زمان هیجانات و اخبار کار درستی نیست و خب ربات نیز باید این موضوع را درک کند یا توسط کاربر غیرفعال شود وگرنه ممکن است دچار ضرر شود.

پس ربات ها هم به درک هیجانات بازار احتیاج دارند، که بعضی از آنها به صورت خودکار و با هوش مصنوعی و بعضی بصورت دستی و توسط تریدر کنترل می شوند.همچنین درست است که ربات ها هیجانات انسانی را درک نمیکنندف اما نباید طوری معامله و ریسک کنند که از ظرفیت ریسک انسان ها فراتر باشد. معاملات باید منطقی باشند چون در غیر این صورت عملا کارایی ندارند .

هنگام طراحی یا خرید ربات ها حتما این نکات را مد نظر داشته باشید

پر سود باشید

مطالب مشابه